Guasha

Trainingsstal Blijpaard

Marybel Kemmink

instructie/training

craniosacraal therapie/guasha

 

 

 

Guasha


Gezondheid en het geestelijke en lichamelijke welzijn van mens en paard zijn van essentieel belang voor een goede samenwerking.


Guasha is een meer dan 2000 jaar oude schraaptechniek, afkomstig uit Zuidoost-Azie.

Door het schrapen verwijderen we afvalstoffen uit het lichaam en brengen we een betere doorstroming van Qi (energie) en bloed op gang.

In oude chinezen geschriften van meer dan 200 jaar voor Chistus werd al geschreven over het schapen van klachten en ziekten uit het lichaam.

 

Guasha kan zowel preventief of als middel worden ingezet om een klacht/ziekte te verlichten of genezen.


Door Guasha ontstaat er een betere doorbloeding en Qi-stroming in het  lichaam, dit zijn twee belangrijke factoren voor het hebben van een gezond lichaam.

 

Het lichaam van een paard is, net als bij de mens, onderhevig aan ‘afvalstoffen’ en ‘toxines’, vaak ook veroorzaakt door “trauma’s” van buitenaf, welke tot blokkades kunnen leiden. Blokkades die een verminderde doorstroming van Qi en Bloed met zich meebrengen.

 

Paarden die klachten hebben uiten dat vaak in hun gedrag. Ze worden zenuwachtig, boos of bang. Ze gaan rennen of staken. Dit zijn meestal symptomen dat het paard last heeft van fysieke of mentale blokkades of een combinatie van deze.

 

Door Guasha gaat het lichaam meer ontspannen, er komt een betere doorbloeding en Qi-stroming op gang. Dit heeft uitwerking op de spieren, maar ook op mentaal gebied. Wanneer het paard kan ontspannen kan er gewerkt worden aan een betere verstandhouding tussen mens en paard.

 

Guasha en paardensport

 

Guasha helpt het lichaam sneller herstellen na zware inspanningen en beter te ontwikkelen. Voor wedstrijdpaarden is dit van essentieel belang.

 

Meer bewegingsvrijheid, minder pijn, betere doorbloeding, stimuleren van de orgaanfuncties, betere prestaties.

 

Paarden kunnen zich goed openstellen voor de Guasha, ze kunnen er erg door veranderen. Guasha is een hele natuurlijke manier om klachten te verminderen. In de natuur schrapen paarden zich aan bomen, stenen en grond en soms elkaar.

 

Guasha is geschikt voor alle paarden, jong en oud met of zonder klachten / problemen voor een gezond leven!

 

Een Guasha behandeling

 

· bevordert de bloedsomloop

· ontgift en ontzuurt

· stimuleert het immuunsysteem

· neemt blokkades en pijn weg

· stimuleert de werking van de organen

· regenereert en revitaliseert (life-extension)

· vermindert spanning (stress), vermoeidheid en burn-out symptomen

· brengt emoties opnieuw in evenwicht

· ontspant en bevordert helderheid van geest


Wil je een afspraak maken of meer informatie vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op! je kunt mij ook bellen of een what's app bericht sturen op 06-41851234. 
 
 

©2018 Trainingsstal Blijpaard