Cranio Sacraal Therapie

Trainingsstal Blijpaard

Marybel Kemmink

instructie/training

craniosacraal therapie/guasha

 

 

 

 
 
 

Cranio Sacraal Therapie


Cranio-Sacraal Therapie is een ondersteuningsvorm om paarden te helpen om de oorzaak van hun klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen.

In de Cranio-Sacraal Therapie gaan we er vanuit dat het paard een totaliteit is met diverse fysieke, emotionele en mentale lagen.

Pas als al deze lagen zowel op bewust als onbewust niveau ‘geheeld’ en verbonden worden, zal het paard in alle opzichten optimaal in zijn vel gaan zitten en van daaruit maximaal kunnen gaan presteren.


Cranio- Sacraal therapeuten gebruiken diverse hands- on technieken (op het lichaam en de schedel) om het lichaam te bevrijden van blokkades die het bewegingsapparaat beperken, waardoor het lichaam weer in balans komt en vloeiend kan bewegen.

Het is voortgekomen uit de osteopathie. In de 19e eeuw ontdekte Dr. William Sutherland (een osteopaat) dat de beenderen van de schedel in verbinding staan met het heiligbeen door middel van de Core Link. De Core Link bestaat uit: de schedel, de ruggenwervelkolom, de dura mater (een beschermend vlies om de ruggenwervelkolom en het heiligbeen heen).


Het hersenvocht dat tussen de hersenen en het ruggenmerg vloeit wordt d.m.v. een pompsysteem binnenin de hersenen als een golfbeweging door het Cranio- Sacrale systeem gestuwd en wordt vervolgens door het bindweefsel doorgegeven en is daardoor overal in het lichaam voelbaar.

Aangezien de hersenen omgeven worden door de schedel (cranium) en het hersenvocht tot onderaan het heiligbeen (sacrum) vloeit, heet dit ritme het Cranio- Sacrale Ritme.


De belangrijkste werktuigen van een cranio sacraal therapeut zijn de handen en de intentie in combinatie met verschillende technieken. De meeste plekken waar de therapeut aan werkt is het hoofd, de wervelkolom en het bekken omdat dit de werking van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functie van het lichaam een flinke oppepper geeft. Daardoor verbetert de beweeglijkheid van het weefsel, neemt de vitaliteit toe en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd dan wel gereactiveerd. Maar ook zullen de benen en alle andere plekken als die aandacht vragen behandelt worden.


Bron: Praktijk Natuurlijk


De behandeling


Voor de behandeling krijg je per mail een intake formulier, zo heb je de tijd de vragen rustig op je gemak thuis te beantwoorden.

De eerste behandeling duurt altijd wat langer omdat we dan het intake formulier doornemen.

De behandeling duurt 1 tot 1,5 uur.


Heeft mijn paard een behandeling nodig?


Dagelijks doen we van alles aan het hoofd van ons paard, we leiden het paard aan het halster of rijden met hoofdstel, dit alles geeft druk op de schedel van het paard, hierom al heeft ieder paard baat bij een Cranio Sacraal Therapie behandeling.

Naast dit gebeurt het geregeld dat een paard in de stal bijv. zijn hoofd stoot, aan het halster hangt, etc.. waardoor trauma ontstaat aan het hoofd die door kunnen werken in het hele lichaam.


Je kunt Cranio Sacraal Therapie inzetten voor:


- headshakers

- allergie

- luchtzuigen

- paarden die schrikkerig zijn

- kreupelheden

- rugproblemen

- moeite met het buigen van de hals(stelling)

- niet goed nageven

- tong naar buitensteken of tussen de tanden klemmen

- schudden of kantelen met hun hoofd

- paarden die moeite hebben met bespiering opbouwen

- omspringen in galop

- balans problemen

- gedragsproblemen

- Rijtechnische problemen


Daarnaast is Cranio Sacraal therapie zeer waardevol tijdens revalidatie.


Wil je een afspraak maken of meer informatie vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op! je kunt mij ook bellen of een what's app bericht sturen op 06-41851234.

 ©2018 Trainingsstal Blijpaard